Lekker F!t

Blijvliet is een Lekker Fit!-school. Op onze school krijgen alle kinderen in de groepen 1 t/m 8 minimaal drie gym- of beweegmomenten . Hierbij is één van de beweegmomenten in groep 5 of 6 de zwemles. Op Lekker Fit!-scholen is veel extra aandacht voor sport en gezondheid. Wij vragen bij de inschrijving uw toestemming voor uw kind om deel te nemen aan alle Lekker Fit!-activiteiten.  

Wij werken samen met Schoolsportvereniging. We doen vaak mee met de gemeentelijke sporttoernooien. Verder krijgen de kinderen jaarlijks een fitheidstest, waarbij de fitheid en gezondheid van kinderen gevolgd wordt. De resultaten hiervan vindt u terug in het Lekker Fit!-rapport. Dit is een onderdeel van het Blijvliet-rapport. 

Binnen het Lekker Fit!-programma is er ook aandacht voor gezond gewicht van kinderen. Via de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) voert onze schooldiëtiste gesprekken met ouders en hun kinderen indien er sprake is van over- of ondergewicht. Het eerste gesprek is altijd gratis. Mogelijke vervolggesprekken worden vergoed door ziektekostenverzekeraars. De gesprekken vinden plaats op school. 

Wij vragen u voor uw kind gymkleding en gymschoenen mee te geven op de dagen dat uw kind gym heeft. Dit in verband met de hygiëne en veiligheid. Het dragen van sieraden zoals oorbellen, horloges en kettingen wordt tijdens de lessen niet toegestaan.