Peuterschool

Het begint bij De Rotterdamse Peuterschool! Peuter & Co is onderdeel van de ‘HefGroep-KindeRdam’.

Is het vandaag warm of koud? Is de bal rond of vierkant? Regent het hard of zacht? Zomaar wat vragen die voor volwassenen volstrekt logisch zijn. Voor peuters werkt dat anders. Zij ontdekken iedere dag een beetje meer van de wereld. Niet uit een boek maar door te spelen. Want spelenderwijs leer je het meest! 

De peuterschool werkt met een ‘VVE-programma’. Dat houdt in dat bepaalde thema’s in een jaar worden behandeld die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter. Het gaat bijvoorbeeld over eten proeven en bereiden tijdens het thema ‘eet smakelijk’. Of over het aantrekken, wassen en drogen van verschillende kledingstukken tijdens het thema ‘wat heb ik aan vandaag’. Op deze manier worden de spraak- en taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, de manier waarop een kind beweegt en de zintuigen geprikkeld. 

De peuterschool is nu onderdeel van het kindcentrum, zodat uw kind spelenderwijs vertrouwd raakt met de hele organisatie. Omgekeerd weet de basisschool straks precies welke begeleiding uw peuter nodig heeft. Zo maken we de stap van de peuterschool naar de basisschool, letterlijk en figuurlijk, zo makkelijk mogelijk! 

Kijk voor meer informatie eens op: www.derotterdamsepeuterschool.nl.