Onze school
Peuterschool

Peuterschool

In Blijvliet is een peuterschool gevestigd. Deze peuterschool is een samenwerking tussen de basisschool en Peuter & Co. Op de peuterscholen van Peuter & Co wordt jonge kinderen een stimulerende omgeving geboden om te spelen en zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Er wordt hier alles aan gedaan om kinderen van 2 tot 4 jaar een goede start te geven en hun ouders te ondersteunen bij de opvoeding. Bij Peuter & Co zijn peuters en ouders van iedere achtergrond en elk geloof welkom.

Peuterschool Blijvliet is dé plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar om met andere kinderen te spelen in een sfeer waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Maar er gebeurt meer dan alleen gezellig met peuters bezig zijn. De pedagogisch medewerkers stimuleren de peuters op een speelse manier in hun ontwikkeling. In een veilige, vertrouwde omgeving leren zij spelenderwijs die kennis en vaardigheden aan die zij nodig hebben om verder te komen. Alleen, en in de groep. Op die manier worden de peuters zelfstandiger, weerbaarder en socialer. En de overstap naar de basisschool is dan niet zo groot meer.

De peuterschool in Blijvliet heeft 4 groepen. Op de peuterscholen wordt gewerkt met de methode Uk en Puk en wordt opbrengstgericht gewerkt. Net als de basisschool staan we voor:

  • Goed onderwijs voor kinderen van 2 t/m 12 jaar
  • Uitstekende ondersteuning
  • Een veilige plek waar we ons thuis voelen
  • Betekenisvol leren
  • Kunst, sport en gezondheid
  • Engels voor alle kinderen
  • Klaar voor de toekomst

Wilt u ook dat uw peuter nieuwe vriendjes maakt op de peuterschool en spelenderwijs leert en ontwikkelt? Schrijf hem of haar dan in voor de peuterschool. Dit kan via de pedagogisch medewerkers, via www.peuterenco.nl, of u kunt bellen naar (010) 477 10 09 voor de afdeling Planning & Plaatsing

 

Terug