Nieuws
Aan de slag in K3

Aan de slag in K3

Vrijdag 2 februari 2018

Het is winter in Nederland maar helaas zonder de uiterlijke tekenen daarvan. Toch willen we niet voorbij gaan aan alle leuke dingen die met de winter te maken hebben; pinguïns, ijsberen, sneeuw, ijs etc. Een groep kinderen is alvast begonnen met een mooie sneeuwpop. Natuurlijk leren de kinderen ook veel woorden die te maken hebben met de winter en rekenen we in sneeuwvlokken en sneeuwballen.

Maar daarnaast doen we uiteraard nog veel meer; we werken uit de taal- en rekenkast, we bouwen met blokken en lego. Hiervan ziet u hier een mooi voorbeeld van samenwerken. Dat vinden we in de klas belangrijk……samenwerken! Elkaar accepteren, afspraken maken over het werk en het dan samen doen. In de maatschappij vinden wij respect allemaal heel belangrijk en dat begint al vroeg….in de klas! Als kinderen het vroeg leren zullen zij dat als ze groot zijn als collega’s en ouders ook doen. Dat is mooi.

Ongezien op een foto werken wij ook aan Leren Leren. Hoe doe je dat nu eigenlijk. Hoe leer je als kind om zelfstandig te zijn in hoe je een werkje gaat doen, hoe ga je toch door ook al vind je het moeilijk? En hoe kijk je terug op het werk wat je hebt gedaan? Heel wat om te oefenen maar we doen het toch. Zeker voor de groep 2 kinderen een belangrijke vaardigheid als je naar groep 3 toe werkt. Heeft u vragen over alles wat uw kleuter doet, stel ze dan gerust!


Terug