Nieuws
Wie zoet is krijgt lekkers

Wie zoet is krijgt lekkers

Maandag 3 december 2018

WIE ZOET IS KRIJGT LEKKERS…

 

Snoepen, dat is toch niet gezond!?

Helaas denken mensen nog vaak dat snoepen slecht is.   Ook verwachten ze  dan dat de school-diëtist hun kinderen snoepen gaat verbieden….

Is dat dan nodig?

Nee, gelukkig niet want snoepen is helemaal niet slecht of ongezond. Wat niet gezond is is VEEL SNOEPEN en VEEL SUIKER.

Uw kind  krijgt heus geen gaatjes in zijn gebit of wordt  dik  of druk van een klein snoepje of een koekje, bijvoorbeeld elke dag.

Tegenwoordig  zien we  helaas  de kinderen en volwassenen) wel  steeds zwaarder worden. Dit komt niet alleen door te veel suiker eten en drinken (denk  ook aan sappen en limonades) maar ook door te  veel vet eten of door weinig bewegen. Wist u dat uw kind elke dag minimaal  1 uur beweging nodig heeft om gezond te blijven?

 

Snoepen kan lekker zijn en dat willen wij graag zo houden!  Daarom is het belangrijk dat u uw kind bewust en liefst op vaste momenten op de dag of  in de week gezellige snoepmomenten geeft. Doe dit dan samen en met aandacht….. geniet er dan ook  van!  Bijvoorbeeld een schaaltje chips op zaterdagavond, een verjaardagstaartje of  een klein snoepje elke middag uit school.  Zo kan iets lekkers iets bijzonders blijven.

Voor de lange “moeilijke” decembermaand geef ik u hier nog een tip:

Snoep alleen op 5 december  van het  sinterklaassnoep of –koek  en  neem iets van wat je het allerlekkerst vindt op beide kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.  

Geniet, maar dus met mate!!

 

Fijne feestdagen!!

 

Dit was weer een stukje van de schooldiëtist

Lotti Elfferich


Terug